top of page

DHY TAKVÄ°MÄ°

Büyük DHY ataması takvimi her yıl farklılık göstermekle birlikte işleyiş açısından ve kronoloji açısından benzerdir.


1-KURANIN AÇIKLANMASI


Örnek olarak eski ilanlardan biri aşağıda belirtilmiştir.




Yayınlanan ilanda, o kura için hangi tarihe kadar tescil edilen kişilerin katılacağı, istifalı veya müstafi hekimlerin hangi tarihe kadar dilekçe ile kura başvurusu yapacağı belirtilmiştir. Ayrıca dilekçe ile başvuru yapanların kargolama süreci hakkında da bilgi verilmiştir.


Taze mezun olan hekimlerin tescil adımları mezun oldukları fakülteleri tarafından yapılır bu süreçte mezun olduğunuz fakültenin sizin evraklarınızı son tescil tarihinden önce bakanlığa göndermiş olması gereklidir.


Bu süreci fakültenizle iletişim halinde kalarak takip edebilirsiniz.




2-Ä°SÄ°M LÄ°STESÄ° VE DHY TAKVÄ°MÄ°NÄ°N YAYINLANMASI

Kura başvuruları bittikten sonra en geç 1 hafta içerisinde o DHY ataması dönemine ait ilan metni, isim listesi ve DHY’nin takvimi açıklanır.


Son başvuru tarihinden önce tescil edilen hekimler ile müstafi ya da istifalı başvuruda bulunan hekimleri içeren isim listesi bu dönemde açıklanmaktadır.


DHY takvimi ise eş ve sağlık mazereti başvuruları, sonuçlarının ne zaman açıklanacağı, münhal kadrolarının ne zaman açıklanacağı, genel atama kurasında açılan münhal kadroların ne zaman açıklanacağı, tercih başvurularının ne zaman yapılacağı, kuranın yeri ve zamanı gibi hususlar belirtiliyor.


Örnek olarak aşağıda 2023 yılına ait bir örnek kura takvimi belirtilmiştir.























İlan metninde ise kuranın genel esasları, başvuru esasları, gereken belgeler, göreve başlarken teslim edilmesi gereken belgeler gibi detaylar yer alır.


3-MAZERET BAÅžVURULARI

Bu aşama sağlık mazereti ve eş durumu mazeretini ilgilendiren kısımdır.

Takvimin açıklanmasının ardından 3-7 gün içerisinde bu süreç başlar ve mazeretiniz varsa bu dönemde personel bilgi sistemi üzerinden mazeret başvuruları yapılır.


4-MÜNHALLERİN, MAZERET SONUÇLARININ AÇIKLANMASI VE TERCİHLERİN BAŞLAMASI

Bu süreçte kadrolar açıklanır ve tercihler başlar.

Eş zamanlı olarak mazeret başvurularının sonuçları, mazereti kabul edilenlerin münhal kadroları, genel atama kurasının münhal kadroları ve hem mazeret kurasının hem de genel atama kurasının tercihlerinin başlaması gerçekleşir.


5-TERCÄ°HLERÄ°N BAÅžLAMASI

Tercihlerin alım süresi ara atamalarda 3-5 gün büyük atamada ise genelde 5-7 gün kadar olur ama bu süreler her yıl değişkenlik göstermektedir.


Tercih süresi içerisinde personel bilgi sistemi üzerinden tercihlerinizi yapmanız gerekiyor. Bu tercihlere göre kura çekiliyor.


Tercih vermeseniz bile sizin adınıza kura çekilir. Tercih yapmayan adaylar genel kuraya kalır ve boş kalan kontenjanlardan birine yerleştirilir. Bu yüzden takvimi takip etmeniz ve tercih yapmanız sizin için önemlidir.


6. KURA ÇEKİMİ

Kura çekimi tercih bitiminin ardından Ankara’da gerçekleşir ve eş zamanlı olarak canlı yayınla Sağlık Bakanlığı’nın YouTube kanalında yayınlanır.




7- TEBLİGAT VE GÖREVE BAŞLAMA

Kura çekiminden sonra tebligat ve tebligat isim listesinin YHGM’nin sitesinde yayınlanması gereklidir. Bu süreç her yıl değişkenlik göstermektedir ve net bir tarih bildirilmemektedir. Pratik işleyişe göre geneneleme yapmak gerekirse büyük atama olarak bilinen Ağustos atamasında bu süre kuradan sonra yaklaşık 2-3 hafta sürmektedir.


Tebligatınız açıklandıktan sonra göreve başlamanıza bir engel bulunmaz ve göreve başlayabilirsiniz.


 

DHY EĞİTİMLERİMİZLE;

MECBURÄ° HÄ°ZMETE HAZIR OLUN!


> DHY EĞİTİM PAKETİ

22 eğitmen tarafından;

Mecburi hizmette işinize en çok yarayacak 50 ders seçildi ve hem ders videosu olarak hem de ekitap olarak derlendi. DHY Eğitimi Videolarında kullanılan ders slaytlarından hazırlanmış Mecburi Hizmet eKitabı, DHY Eğitimi alan herkes ücretsiz gönderilir. Bee Market sayfasından da satın alabilirsiniz.

DHY EĞİTİM PAKETİ-1:

  • 50 ders

  • 1 yıl eriÅŸim

  • Mecburi Hizmet Kitabı Hediye




DHY EĞİTİM PAKETİ-2:

  • 50 ders

  • 1 yıl eriÅŸim

  • Mecburi Hizmet Kitabı Hediye

  • EKG, Vaka ve Pediatri ebookları Hediye




 

> PRÄ°ME ÃœYELÄ°K

Prime üye olarak tüm eğitimlere sınırsız erişim sağlayabilirsiniz. Tek seferlik ödeme ile 3, 6 ya da 12 aylık Prime Üyelik alabilirsiniz.

Prime üyelik en avantajlı ve indirimli eğitim hizmetimizdir.




76 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

DHY NEDÄ°R?

bottom of page