top of page

DHY KURALARI KAÇ AYDA BİR ÇEKİLMEKTEDİR?

Güncelleme tarihi: 29 Tem 2023

DHY KURALARI KAÇ AYDA BİR ÇEKİLMEKTEDİR?


3359 Sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanununda “Tıp fakülteleri dekanlıkları ve eğitim hastaneleri baştabiplikleri mezun olan veya uzmanlık ve yan dal uzmanlık öğrenimini tamamlayan tabip ve uzman tabiplerin isim ve adreslerini on beş gün içinde Sağlık Bakanlığına bildirmekle yükümlüdürler. Diploma ve uzmanlık belgelerinin Sağlık Bakanlığınca tescil işlemlerini müteakip en geç iki ay içerisinde, Devlet Hizmeti Yükümlülüğü olan personel, atama yerleri ve atama işlemine ilişkin süreç internet sayfasında ilân edilir. Bu ilân tebligat yerine geçer.” yazmaktadır.


Buradan yola çıkarak DHY kuralarının her iki ayda bir yapıldığını söyleyebiliriz. Bu da her sene altı adet DHY kurası yapıldığını göstermektedir. Kuralar her yılın çift numaralı aylarının son haftasında yapılmaktadır. Çift numaralı aylardan kastımız; Şubat, Nisan, Haziran, Ağustos, Ekim ve Aralık aylarıdır. Ancak bu süreçte kura işleyişi bakanlığa bırakıldığından dolayı tarihlerde üç ila beş gün esneklik olabilmektedir. Bu da zaman zaman kuraların bir sonraki tek numaralı ayın ilk haftasında bir güne denk gelmesini açıklamaktadır.


Açıklığa kavuşturmamız icap eden bir diğer husus da bu aylarda mezun olan hekimlerin, aynı aydaki kuraya katılıp katılamayacağı düşüncesidir. Kura çekiminden yaklaşık bir ay önce başvurular tamamlandığı için, o ayda mezun olmuş hekimlerimiz bir sonraki kuraya katılmak mecburiyetindedirler.


Tüm bunları desteklemek adına son dönemde yapılan kuralara bir göz atalım:

- Örneğin 107.Dönem DHY Kurası için mazeret kurası ön başvuruları 27 Eylül 2022’de alınmaya başlanmış ve 29 Eylül’de son bulmuştur. Ön başvurusu kabul edilenlere ve genel kuraya ait münhal yerler ise 21 Ekim 2022’de ilan edilmiş; aynı gün içerisinde tüm tercih başvuruları açılmıştır. 25 Ekim’e kadar PBS (Personel Bilgi Sistemi) üzerinden tercih başvurusu yapan adayların 27 Ekim 2022’de kurası gerçekleşmiştir.


- Bir sonraki yani 108.Dönem DHY Kurası için ise mazeret kurası ön başvuruları 30 Kasım- 2 Aralık 2022 tarihleri arasında alınmış; 22 Aralık 2022’de ön başvurusu kabul edilenlere ve genel kuraya ait münhal yerler ilan edilmiştir. Aynı gün içerisinde PBS üzerinden tercih başvuruları açılmış ve başvuruların tamamlanması için 26 Aralık 2022’ye kadar süre verilmiştir. 27 Aralık 2022’de de 108.Dönem DHY kurası gerçekleştirilmiştir.


- Gerçekleşen son kura, 109.Dönem DHY Kurası, için mazeret kurası ön başvuruları 27-31 Ocak 2023 tarihlerinde alınmış ve 23 Şubat 2023’te tüm kuraya ait münhal yerler ilan edilmiştir. Tıpkı önceki kuralarda olduğu gibi aynı gün içerisinde tüm adaylar için PBS üzerinden tercih başvuru süreci başlamış olup, 27 Şubat 2023’e kadar zaman tanınmıştır. Sürecin sonunda 1 Mart 2023’te ise 109.Dönem DHY Kurası gerçekleşmiştir.


Bu veriler ışığında DHY Kuralarının iki ayda bir yapıldığını, başvuruların kuradan hemen hemen bir ay öncesinde tamamlandığını görmüş olduk. DHY Kuraları uzun senelerdir aynı düzende devam ettiği için bir sonraki kura tarihlerini de böylelikle daha kolay tahmin edebiliriz.


 

DHY EĞİTİMLERİMİZLE;

MECBURİ HİZMETE HAZIR OLUN!


DHY Eğitimi

> DHY EĞİTİM PAKETİ

22 eğitmen tarafından;

Mecburi hizmette işinize en çok yarayacak 50 ders seçildi ve hem ders videosu olarak hem de ekitap olarak derlendi. DHY Eğitimi Videolarında kullanılan ders slaytlarından hazırlanmış Mecburi Hizmet eKitabı, DHY Eğitimi alan herkes ücretsiz gönderilir. Bee Market sayfasından da satın alabilirsiniz.

DHY EĞİTİM PAKETİ-1:

  • 50 ders

  • 1 yıl erişim

  • Mecburi Hizmet Kitabı Hediye




DHY EĞİTİM PAKETİ-2:

  • 50 ders

  • 1 yıl erişim

  • Mecburi Hizmet Kitabı Hediye

  • EKG, Vaka ve Pediatri ebookları Hediye




 

> PRİME ÜYELİK

Bee Akademi, Prime Üyelik. DHY Eğitimi Dahil
  • Prime üye olarak tüm eğitimlere sınırsız erişim sağlayabilirsiniz.

  • Tek seferlik ödeme ile 3, 6 ya da 12 aylık Prime Üyelik alabilirsiniz.

  • Prime üyelik en avantajlı ve indirimli eğitim hizmetimizdir.

  • 6 ve 12 Aylık Prime Üyeliklerde tüm ebooklar hediyedir.




43 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

DHY NEDİR?

DHY TAKVİMİ

bottom of page