top of page

HİZMET PUANI

HİZMET PUANI


Her personelin çalıştığı süre ve yerler baz alınarak bir hizmet puanı oluşmaktadır.

Atama ve nakil işlemleri yapılırken bu hizmet puanı esas alınır. Açık bulunan ve

bakanlıkça ilan edilen kadrolara müracaatın başlangıç tarihi göz önüne alınarak,

başvuran personelin çalıştığı yerin sosyoekonomik gelişmişlik düzeyine göre bir

hizmet puanı hesaplanır ve birden fazla başvuru olduğunda hizmet puanı devreye

girmekte ve puanı yüksek olan avantajlı konuma çıkmaktadır.


Hizmet puanının hesaplanmasında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’nün her yıl yayınlanan “İlçelerin Sosyo- Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması” kılavuzu kullanılmaktadır.


Hizmet Puanı (yıllık) = 1000 + İlçenin Sosyoekonomik Gelişmişlik Sırası + İllerin

Sosyoekonomik Gelişmişlik Sıralamasının Hizmet Puanına Katkısı (EK 1 Cetveli)


EK 1


İLLERİN SOSYO-EKONOMİK GELİŞMİŞLİK SIRALAMASININ HİZMET

PUANINA KATKISI CETVELİ
















































  • Hizmet puanına köylerde çalışılan her yıl için 100 puan, beldelerde 50 puan eklenir. Alınan takdirname için yılda bir defaya mahsus 100 puan eklenir, alınan cezalarda ise kademe ilerlemesi durdurulma cezası için 100 puan, aylıktan kesme cezası için 50 puan, kınama cezası için 30 puan, uyarma cezası için 20 puan silinir. Akademik kadroda olanlarda ise doçent için her yıl ek 500 puan, profesör için 600 puan eklenir.


  • Bakanlık her yıl Ocak ve Haziran aylarında iller arası atama için liste açıklamaktadır. Bu listeye göre her personelin 5 tercih hakkı bulunmaktadır. Yapılan başvurular bakanlık tarafından incelenir ve hizmet puanına göre atama gerçekleştirilir. Aynı yere birden fazla kişi başvuru yapmışsa hizmet puanı yüksek olan o kadroya atanır. Eşitlik durumunda eş veya sağlık mazereti olan öncelik sahibidir. Mazeret yoksa tercih sırasına bakılır, tercih sırası da aynı ise daha fazla meslek kıdemi olanın ataması yapılır.


  • Hizmet puanı verilmeyecek durumlar; askerlik dışında ücretsiz izinli geçirilen süreler, görevden uzaklaştırılan, görevi ile ilgili olan veya olmayan herhangi bir suçtan dolayı gözaltında geçirilen süre ve mehil müddetinden geçen sürelerdir. Muvazzaf askerlikte geçirilen süre için, askerliğin yapıldığı yerin hizmet puanı verilmektedir. Askerliği yurt dışında yapanlara ise bağlı bulunduğu il ve ilçenin hizmet puanı verilmeye devam eder.


  • Resen görevlendirme yapılırken, genellikle il sağlık müdürlüğü hizmet puanı en düşük olan personelden başlayarak görevlendirmeyi yapmaktadır. Resen görevlendirilen yerin hizmet puanı görevlendirme süresince %50 fazlasıyla verilir. Savaş, deprem gibi olağan üstü hallerde yurtiçi veya yurtdışı görevlendirilmelerde ise personel en yüksek hizmet puanı %100 fazlası ile verilir. Yurtdışına başka bir sebeple görevlendirilene ise en düşük hizmet puanı verilir. En yüksek hizmet puanı 2672, en düşük hizmet puanı ise 1000’dir.


  • Hizmet puanına itiraz, belli tarihlerde itiraz formu ile İl Sağlık Müdürlüğü’ne yapılır. İtiraz tarihleri 1-31 Ocak ve 1-10 Temmuz’dur. Yapılan itirazlar Bakanlık Hizmet Puanı İtiraz Komisyonu tarafından değerlendirilir. Ocak itirazları Nisan sonuna, Temmuz itirazları ise 15 Ağustos’a kadar komisyon tarafından sonuçlandırılır ve yeniden hesaplanan hizmet puanı Personel Bilgi Sistemi’ne işlenmektedir.

Kaynak

Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliği (2004), T.C. Resmî Gazete, 08.06.2004.

Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği (2015), T.C. Resmî

Gazete, 26.03.2013

 

DHY EĞİTİMLERİMİZLE;

MECBURİ HİZMETE HAZIR OLUN!


> DHY EĞİTİM PAKETİ

22 eğitmen tarafından;

Mecburi hizmette işinize en çok yarayacak 50 ders seçildi ve hem ders videosu olarak hem de ekitap olarak derlendi. DHY Eğitimi Videolarında kullanılan ders slaytlarından hazırlanmış Mecburi Hizmet eKitabı, DHY Eğitimi alan herkes ücretsiz gönderilir. Bee Market sayfasından da satın alabilirsiniz.

DHY EĞİTİM PAKETİ-1:

  • 50 ders

  • 1 yıl erişim

  • Mecburi Hizmet Kitabı Hediye




DHY EĞİTİM PAKETİ-2:

  • 50 ders

  • 1 yıl erişim

  • Mecburi Hizmet Kitabı Hediye

  • EKG, Vaka ve Pediatri ebookları Hediye




 

> PRİME ÜYELİK

Prime üye olarak tüm eğitimlere sınırsız erişim sağlayabilirsiniz. Tek seferlik ödeme ile 3, 6 ya da 12 aylık Prime Üyelik alabilirsiniz.

Prime üyelik en avantajlı ve indirimli eğitim hizmetimizdir.




603 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page