top of page

BEE AKADEMİ

Herkese Açık·19 üye

N3on_0 N3on_0N3on_0 N3on_0
N3on_0 N3on_0

CS 1.6'da Oyun İçi Chat ve Yazı Sorunları (Türkçe Karakter Desteği)

Arkadaşlar herkese merhaba, Counter-Strike 1.6 oynarken oyun içi sohbet penceresinde Türkçe karakterler (ğ, ü, ş, ı, ö, ç) yazamıyorum. Mesaj yazarken bu harfler ya boş görünüyor ya da farklı semboller çıkıyor. Bu durum takım arkadaşlarımla iletişim kurarken beni çok zorluyor çünkü her şeyi kısaltarak veya İngilizce yazarak anlatmaya çalışıyorum. Oyun içi yazı tipi ayarlarını değiştirmeyi denedim, Windows dil ayarlarını kontrol ettim, hatta farklı bir klavye düzeni denedim ama sorun çözülmedi. Bazı arkadaşlar bu sorunun oyunun eski sürümlerinde olduğunu ve güncel paketlerde Türkçe karakter desteğinin eklendiğini söylüyor. Araştırma yaparken https://upcs16.com/tr/ adresindeki sürümde bu sorunun giderildiğini okudum. Bu siteyi deneyen var mı? Oyun içi yazı ve Türkçe karakter sorununu nasıl kalıcı olarak çözebilirim? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

27 görüntülenme

Merhaba dostum, geçmiş olsun. Oyun içi sohbette Türkçe karakter sorunu, özellikle eski veya yamalanmamış CS 1.6 sürümlerinde çok yaygın bir problemdir. Bu durum, oyunun varsayılan yazı tipi dosyalarının Unicode desteğine sahip olmamasından kaynaklanır. Bahsettiğin siteyi ben de biliyorum ve gerçekten de oradaki sürüm, tam Türkçe karakter desteği ile birlikte gelir. Bu pakette oyun içi yazı tipleri yenilenmiş ve Unicode karakterler için optimize edilmiştir. Artık "ğ, ü, ş, ı, ö, ç" harflerini sorunsuz bir şekilde yazabilir ve takım arkadaşlarınla rahatça iletişim kurabilirsin. Ayrıca sohbet penceresinde yazılar daha net ve okunaklı hale gelmiştir. Sadece kurulumu yap ve oyuna gir, hiçbir ek ayar yapman gerekmez. Bu sürümü tercih eden birçok oyuncu, Türkçe karakter sorununun tamamen ortadan kalktığını belirtiyor. Umarım bu önerim işine yarar ve takımınla daha iyi iletişim kurabilirsin.

Üye

• Piyush BandPiyush Band
    Piyush Band
  • Lamak ToryLamak Tory
    Lamak Tory
  • Drew HardyDrew Hardy
    Drew Hardy
  • Don DjonDon Djon
    Don Djon
  • NovaMind22 NovaMind22NovaMind22 NovaMind22
    NovaMind22 NovaMind22
bottom of page